Mica obraznicatura

Pitica isi permite cam orice cu mamaie....mamaie e cea mai permisiva dintre toti. Pitica nu o iarta si astfel intr-o zi ii raspunde nervoasa foarte obraznic si folosind niste cuvinte pe care nu cred ca si-ar permite sa le foloseasca in prezenta mea.
Mamaie imi spune ca M. a vorbit urat, dar sa nu-i spun caci cica i-a promis copilului ca nu-mi va spune....va dati seama....iau foc pe dinauntru..dar pe fata imi apare un zambet ingaduitor.

Ok, incerc sa nu fiu o turnatoare ci mai degraba o diplomata. In seara in care am aflat nebunia nu scot o vorba dar la prima ora dimineta deschid subiectul.

_ Sa stii ca am aflat ca ai vorbit  foarte urat cu mamaie....
Copilul ma ignora si incearca sa schimbe subiectul, la  4 ani fara niciun curs de comunicare se descurca mult mai bine decat mine in situatii similare.
_ Hei, tu ma auzi? Te rog sa nu mai vorbesti asa de urat, trebuie sa-mi promiti, sa stii ca mi-a fost foarte rusine cand am auzit...
- Promit...bajbaie ea
_ N-am auzit? ai spus ceva?
_ Promit, spuse ferm.
_ Ok, de data asta te iert, sa stii ca mi-a  fost rusine cand am auzit ca un copil atat de frumos si inteligent ca tine a spus asa ceva; mai ales ca nu mi-a spus mamaie asta, am auzit din alta parte (bag eu o mica minciunica nevinovata)
_STiu
_STII?!?!
_ Si pasarica lu Doamna.....
WTF?!!!!! ce inseamna asta??!, ma intreb, cum ne-am intors de unde am pornit ?!! ..........................pricina discutiei fiind tot o pasarica  :D ...acum cum o mai scot la capat?! Ma simt prinsa si incerc sa scap cu ultimile forte de rabdare
_Ce legatura are asta? nu inteleg?! incerc eu sa aflu totusi ceva
_ Si Doamna la gradi are o pasarica si -i spune pe toti copiii care vorbesc urat

Uffff, despre asta era vorba....asadar problema e mintea mea murdara ci nu inocenta copilului obraznic :D.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie