TSA - TULBURARE DE SPECTRU AUTIST

Nu cred ca autismul este o boala ci mai degraba o retragere, poate face parte din evolutia umana..... poate...nu stiu..
Stiu doar ca noi ne consideram normali si -i evitam; multi se cred destepti desi n-au incercat sa faca nici macar un pas in lumea lor.

Tot ce stiu e ca si eu am un feeling ...; mai stiu asa ca in Romania e foarte greu sa pui un astfel de diagnostic...nimeni nu intra in amanunte si multora le e mai usor sa (te) judece.
Mai stiu ca asemenea noua si ei autistii sunt diferiti unii de ceilalti  cu diferente mai mici sau mai mari, cu caractere diferite, cu particularitati diferite.

Si mai stiu ca pot fi copii/indivizi care au o forma mai usoara de autism.
Autismul nu e o boala, doar o lume paralela cu lumea noastra.
Stiu de asemenea ca orice individ e bun la ceva pe lumea asta si mai stiu ca acesti copii pot fi profesionisti pe anumite lucruri...daca fac doar lucrul acela care-i fascineaza. ...da, da...cam asa cum fac si geniile neintelese de noi astia normali.
Mai stiu ca orice problema a copilului afecteaza viata de familie maxim; iar familia care e unita prin zale de otel .... se poate rupe , innoda si destrama ca un fir de matase.
Da..o astfel de familie are nevoie de sprijin, noi ceilalti trebuie sa acceptam ca nu suntem cei mai buni, sa-i acceptam pe cei din jurul nostru fara sa-i judecam si sa-i sfredelim cu privirea...

De ce am pus postarea asta???

1. Pentru ca mi-as dori ca cineva sa-mi recomande un profesionist in autism care sa poata pune un diagnostic clar.

2. Pentru ca am gasit un link care ar putea ajuta familiile cu un astfel de copil sa traiasca si in afara acestei lumi mixte.... si sa poata merge mai departe, prin sprijin concret.

https://docs.google.com/forms/d/1UfTbiimx5h-8U9R2UNBq7kCuJEmyjlxPaAIiW19xV7s/viewform?formkey=dFMzbEFYbzlKdExHZlZXLU56bUNBalE6MQ&hl=en#gid=0


http://www.constientizeaza-autismul.ro/main.php?module=contactmodule&action=send

Comentarii

  1. Uite aici e o fundatie si au un curs pt parinti gratuit , poate te intereseaza http://www.helpautism.ro/proiecte/curs-gratuit-informativ-i-practic-pentru-parintii-copiilor-cu-tsa-21102014

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Comment or no comment?

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie