prostii cu prostii si vii cu vii

Dupa 4-5 ani m-am decis sa-i fac analizele copilului meu .....gratuit ...fara sa mai dau o caruta de bani. Aici e prostia...ca ma incapatanez sa-mi cer un drept o data la 4-5 ani. Ne pregatim sa mergem la controlul anual la cardio cu Alex si cum acesta se intampla de data asta dupa doi ani :D, si cum tocmai am investit in controlul oftalmologic pe care nu-lmai facem de mult la stat din cauza acestui sistem bolnav sin cauza caruia doi ani de zile i-am facut ochelari copilului la plesneala. ,,Hai sa vedem daca cu dioptriile astea se descurca,, ....Deci ..caci nu exista comunicare eficienta fara deci...de doua zile imi pregateam copilul psihic si-i povesteam cum i se va lua sange, cum mi s-a luat si mie din vena etc....ea zicea mereu ...,,da , de ce?,,, urmat de un ,, nu,, hotarat. Dupa razboiul pe care l-am dus la clinica oftalmo pentru doua amarate de picaturi de cyclogil in ochi. Pentru ca mai m-au ajutat cativa parinti sa tin copilul nemiscat....copilul care in ultimul timp nu stiu cand a avut timp sa creasca atat...si din nou Deci ..imi conving si sotul sa vina cu noi ca sa ma ajute la oarece..in plus ca mereu eu sunt muma padurii care o duce la toate nenorocirile ( operatii, analize, controale periodice, EKG si alte teste care mai de care) tati nepatandu-si mai niciodata titlul de Printul cel bun, o conving si pe buni sa vina sa stea cu Mara la 6 dimineata ...si punem planul ,, analize ,, in aplicare.Am inceput cu o trezire greoaie a copilului la ora 6, cu un refuz categotic in ai da ceva de mancare, apoi in dificila recoltare a urinei in doua recipiente...........greu ....dar pentru prima data am reusit sa o facem ca la carte fara a mai colecta vreun microb adiacent. Apoi ne-am imbracat si am pornit la drum, unii dintre noi inca mai dormeau si bombaneau de zor ca nu am luat abonamentul RATB la mine pt trei statii amarate. Dar asta-i o alta poveste ....cum casnicia ucide iubirea si cum unii au impresia ca aproape totul li se cuvine doar pentru ca exista si atat ...in fine ...alta data cu alt tren.
Ajunsi in fata cabinetului la 7,15 caci doar pana la 7,30 se fac recoltarile raman stupefiata vazand car e de liber...adica nu vom sta la o coada luuunga asa  cum stiam eu. Batem la usa si stupoare , inauntru chiar era o dna asistenta fara halat ce-i drept care-mi cere politicos trimiterea, i-o dau si imi pregatesc spaguta pentru ca sttiu ce urmeaza si am nevoie de cooperarea ei ci nu de critici nesimtite asa cum se intampla in sistem. Dupa un studiu atent ni se spune ca analizele se fac cu plata pentru ca nu mai sunt fonduri CAS.  Imi aduc aminte ca in 75% din cazuri mi s-a intamplat sa cumpar medicamentele in loc sa le iau gratuit desi obtin mereu reteta cu 1-3h la coada si o mica spaga ... gen ,,buna-ziua,,. Sotul meu binevoitor ma intreaba cati bani am la mine ...caci toate grijile apartin femeii intr-un cuplu....dar eu colerica si usor lovita de dementa refuz categoric spunand c...a : ,, Putem face analizele cu plata la orice clinica oricand dorim.. asistenta imi raspunde amabil : ,, Si la noi se poate,, ...,,pe bune?,, mi-am spus in gand si am plecat. Normal cu bani se poate, orice, oriunde....totul e de vanzare. De-alungul timpului s-au vandut tari si oameni .....barem niste amarate de analize....care fie vorba intre noi rareori sunt corecte sau pot descoperi mare lucru. Aproape am lacrimat cand am aruncat la gunoi bunatate de probe de urina obtinute cu atata efort ..macar am castigat exprienta...........apoi ajung acasa si privesc drama domnului NAstase...saracu....nu mai poate nici la puscarie sa se duca e prea bolnav ...si sarac...iar banii cu spitalizarea lui nu se deconteaza prin CAS, oare sotia domnului se duce sa cumpere medicamentele de la farmacia din colt...sau suporta durerea asa cum am facut eu o noapte intreaga pentru ca nu am avut mai multe fiole de algocalmin la mine....noroc ca mi-a dat o prietena de acasa o sticluta de Perfalgan ....sau ca atunci cand Dan a fost cusut fara anestezie pentru ca era criza?
Oare cat la suta i s-a oprit dlui Nastase din venituri pentru CAs sau i s-a oprit din oua? NU am o problema cu el ci cu toti de pe treapta aia privilegiata...dar prostii cu prostii si vii cu vii sau prostii cu vorba si istetii cu banii......pacat ca si aia in mare parte furati...dar ce mai conteaza? ...dupa comunism am scapat ca vitele-n lucerna si cine a avut coarnele mai mari a apucat floarea si frunza gustoasa...cine nu ....asteapta mulsul.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie