UTOPIE - INTEGRAREA COPIILOR CES

DA. Integrarea copiilor CES in invatamantul de masa e o utopie, o minciuna sfruntata...o.....modalitate de a slei parintii de puteri si de a -i pune pe drum cu acte catre CMBRAE si-napoi...o  modalitatea de a suplimenta niste joburi prost platite de itineranti in scoli...o posibilitatea de a arata cu degetul anormalii si de a-i condamna la critica. O modalitate de a da vina pe ala care deranjeaza ora si pe care nu-l scoatem niciodata la tabla caci mai rau ne incurca....si n-avem timp si chef de el.
Da, in 5 ani de scoala am dat  doar de  doua cadre didactice ce au dovedit rabdare, empatie si profesionalism ....restul ma scuzati niste jigodii cu voce mieroasa, inconsecvente si cu implicare 0 spre -1.
Niste fatarnicii oribile, cadre ce-si fac meseria prost platita sa fie si prost executata. Profesori ce dupa un an pleaca din scoala eventual cu o coada de corigenti pe materie si cu palma in fund ca ei si-au facut treaba fara sa stie nimeni cum. Oameni imaturi incapabili sa-si asume responsabilitatea pentru ceva. Profesori care vorbesc parintilor peste ochelari si printre dinti...oare cum vorbesc elevilor?!
Dragi profesori degeaba va plangeti de salarii proaste cand munciti 5 ore pe zi si alea de 45 de minute, cand veniti la ore cu telefonul si dati copiilor sa lucreze ceva in banca in timp ce dumneavoastra butonati GooglePlay. Degeaba va dati rotunzi cand nu stiti sa manageriati o situatie simpla..un biletel ce se plimba prin clasa. Nu sunteti destepti daca lucrati doar cu cei 4 copii mai buni...eventual doar cu cel ce pleaca la Olimpiada ...caci succesul lui inseamna un banut pentru dumneavoastra.
Nu va condamn, e greu sa n-ai nici creta la tabla dar si cand cereti bani de creta si de zugravit clase  sau de perdele sa stiti ca nici noi nu suntem in culmea fericirii....in plus sa stiti ca daca ne chemati a doua zi la ora 11:00 la scoala s-ar putea sa fim la jobul acela de unde platim perdelele la scoala.
Da, clasa 1 perdele, clasa a2 a perdele, clasa a 3a zugravit.

Nu va condamn cand dati vina pe programa si pe manualele multe si proaste, si cand ne puneti sa cumparam culegeri de la editura cu care aveti dumneavoastra un mic blat, nu va condamn...dar nu ma luati de prost!

Copii Ces sunt o corvoada pentru clase mai ales ca fiecare e diferit, unul e incet, altul deranjeaza mai mult dar sa va  spun un secret...acesti copii nu vor fi incadrati in societatea de maine daca dumneavoastra ii ignorati si-i marginalizati...stiu..stiu....scuze...scuze si iar scuze ....ora mica...programa proasta...renumeratie mica...si....meserie facuta in scarba.
Sa stiti ca nu e vina noastra ca Doamna Director a acceptat 1000 de inscrieri pe an si ca  aveti 35 de copii in clasa, nu e vina noastra ca aveti o pauza de 5 minute si o singura toaleta, nu e vina noastra si nici a copiilor ca aveti salariul mic de care va plangeti cu fiecare ocazie...am intalnit o Doamna care venea cu rucsacul de fise printate acasa la dumneaei si in anul acela am fost scutiti..de ,,vai si noua ca profesori ne e greu" si nici intr-o mie de ani nu veti sti ce-nseamna pasiune si drag...daca doar va plangeti.
Ma gandesc si la doamnele ce ar fi trebuit sa iasa la pensie acum zece ani, dar inca se incapataneaza sa predea copiilor ceva pe metoda veche, veche..ati fi mai utili la studiul fosilelor credeti-ma!
Cine sunt eu?
Nimeni.
Un nimeni care a inteles ca legile in Romania nu au valoare, un nimeni care a inteles ca nu sistemul ci oamenii din sistem sunt defecti.
Un nimeni pe care soarta il incearca dar un nimeni care va castiga...pentru ca Dumnezeu ii trimite si oameni -ingeri nu doar oameni-draci.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ALFABETUL CU NUME - poezie